Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αντικαρκινικές λύσεις με φυσικά διατροφικά μέσα

 
Μάθετε να τρώτε σωστά για να προλάβετε τον καρκίνο, για να επιβραδύνετε σημαντικά την πρόοδό του και πιθανόν να τον νικήσετε, εάν έχετε καρκίνο. Καμία θεραπεία -ούτε ακόμη ένα πρόγραμμα άριστης διατροφικής αγωγής, είναι με συνέπεια και σιγουριά αποτελεσματικό για τη "θεραπεία" του καρκίνου.

    Άλλοι γίνονται τελείως καλά, άλλοι όχι.
   Ο καρκίνος είναι ένα αλλόκοτο τελικό στάδιο αρρώστιας που ανταποκρίνεται με έναν απρόβλεπτο τρόπο, αλλά τα διαιτολογικά πρωτόκολλα, που περιλαμβάνουν χυμούς λαχανικών και μεγάλη κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών, προσφέρουν τον πιο δυναμικό τρόπο θεραπείας και συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση του χρόνου επιβίωσης των καρκινοπαθών.
   Στη συνέχεια, θα αναφερθούμε στα επτά πιο σημαντικά διαιτολογικά και υγιεινά βήματα που θα κάνετε, τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αποτελεσματική όσο γίνεται αντιμετώπιση του καρκίνου:
  1. Τα λαχανικά θα πρέπει να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του διαιτολογίου σας. Θα πρέπει να περιλαμβάνουν ωμές σαλάτες ποικιλία ωμά συμπαγή λαχανικά, όπως είναι το μπρόκολο και ο φρέσκος αρακάς, καθώς και μαγειρεμένα λαχανικά, τα οποία θα πρέπει να ατμοβράζονται ελαφρά, ελαφρώς να σωτάρονται στο νερό και όχι στο λάδι ή να μαγειρεύονται με νερό σε μορφή σούπας. Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιείτε και βλαστούς.
  2. Να περιλαμβάνετε μεγάλες ποσότητες πράσινων φυλλωδών λαχανικών (σπανάκι, μαρούλι, λαχανίδα και chard) και επιλογές από την οικογένεια του λάχανου (λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, κόκκινο λάχανο και κινέζικο λάχανο) στις σαλάτες σας.
  3. Πίνετε φρεσκοστυμμένο χυμό λαχανικών δύο φορές την ημέρα, που θα τον φτιάχνετε από καρότα, πατζάρια (βολβος), σιταρόχορτο, λάχανο και λίγο μαϊντανό. Ο χυμός αυτός προσφέρει το πιο μεγάλο φάσμα θρεπτικών στοιχείων που μάχονται τον καρκίνο. Μόνον που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε βιολογικά λαχανικά για χυμούς.
  4. Τα φασόλια επίσης περιέχουν ισχυρές αντικαρκινικές ενώσεις, ειδικά τα πιο σκούρα σε χρώμα και τα κοκκινωπά και κόκκινα. Να τα χρησιμοποιείτε με χυμό καρότου ή χυμό ντομάτας βασισμένη σούπα, προσθέτοντας μανιτάρια και σταυράνθη λαχανικά (λάχανο άσπρο, πράσινο και κόκκινο, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών κ.α.).
  5. Χρησιμοποιείτε βιολογικά κατά κανόνα φρούτα, ειδικά εκείνα με υψηλή ικανότητα στην καταστροφή των ελεύθερων ριζών, όπως είναι τα μούρα διαφόρων ειδών (και κατεψυγμένα υπάρχουν σε ειδικά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ), τα ακτινίδια, τα κόκκινα και μαύρα σταφύλια, τα κεράσια, η παπάγια και τα κόκκινα μήλα.
  6. Χρησιμοποιείτε μόνο ωμούς, ανάλατους σπόρους και ξηρούς καρπούς στο διαιτολόγιό σας ως βασική πηγή για λίπος. Ζωικά λίπη και σπορέλαια δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται. Το αβοκάντο και οι ωμοί ξηροί καρποί και σπόροι μπορούν να πολτοποιούνται στο μπλέντερ και να γίνονται νοστιμότατα βουτήματα και ντρέσινγκ.
  7. Περπάτημα καθημερινά, όσο μπορείτε, όταν οι δυνάμεις σας το επιτρέπουν και μην ξεχνάτε ότι ο επαρκής ύπνος και η καλή ψυχική διάθεση, με αισιοδοξία και θετικές σκέψεις, θα σας βοηθήσουν ουσιαστικά στη βελτίωση της υγείας σας και στη σταδιακή υποχώρηση της αρρώστιας.

Ένα δείγμα αντικαρκινικού Πρωτοκόλλου Διατροφής


   Το πρόγραμμα διατροφής που προτείνουμε σας δίνει τη δυνατότητα πολλών επιλογών. Δεν χρειάζεται λοιπόν, να καταναλώνετε όλες τις τροφές που αναφέρονται. Θα τρώτε μόνο όταν πεινάτε και θα καταναλώνετε την ποσότητα που έχετε ανάγκη και που επιθυμείτε. Όταν χορταίνετε, να σταματάτε.

Πρωινό (μόλις πεινάσετε):
  1. 180-250 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό λαχανικών φτιαγμένο από καρότα, παντζάρια, λαχανίδα, μαϊντανό, σιταρόχορτο ή άλλα πράσινα λαχανικά.
  2. Φρέσκα φρούτα (κόκκινα μήλα, φράουλες, ακτινίδιο, μούρα κόκκινα ή μαύρα, σταφύλια κ.λ.π) ανάλογα με την εποχή.
  3. Μια κούπα αλεύρι βρώμης, μουσκεμένο αποβραδίς, στο οποίο προστίθεται λιναρόσπορος, καρύδια και φρούτα επιπλέον.
  4. Φρέσκα φρούτα πολτοποιημένα στο μπλέντερ με κάρδαμο, λαχανίδα, ή πρασινωπό λάχανο και ρόδι.

Γεύμα:
  1. Μια μεγάλη πράσινη σαλάτα με πράσινα τρυφερά σαλατικά, όπως το τεμαχισμένο λάχανο, μαρούλι, αγγουράκι, πιπεριά κ.λ.π. με υγιεινό ντρέσινγκ από ξηρούς καρπούς.
  2. Σούπα ξερών φασολιών με λαχανικά, όπως είναι το κολοκυθάκι, τα πράσα, φυλλώδη πράσινα λαχανικά, μανιτάρια, κρεμμύδια, φακές, φασόλια, καρότα και μυρωδικά διάφορα, μαγειρεμένα κατά το ήμισυ με χυμό λαχανικών και μισό νερό.
  3. Ένα φρέσκο ή κατεψυγμένο φρούτο για επιδόρπιο πολτοποιημένο σε μισή κούπα χυμό ροδιού.

Δείπνο:
  1. Ένα ποτήρι χυμό λαχανικών (με βάση τη βιολογική ντομάτα) με σταυράνθη πράσινα λαχανικά όπως το λάχανο, ο κάρδαμος. Σαλάτα πολτοποιημένη με 30-60 γρ. ωμό, βιολογικό σπανάκι και 60-90 γρ. φυλλώδες μαρούλι και 30 γρ. λαχανίδα κ.λ.π. Μπορείτε να πολτοποιείτε τα πράσινα λαχανικά σε ένα μεγάλης ισχύος μπλέντερ με μήλο και λίγη κανέλα, λίγο αβοκάντο και ώριμη μπανάνα, φράουλες, πορτοκάλι ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο.
  2. Ελαφρά ατμοβρασμένα πράσινα λαχανικά, όπως σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών και αγγινάρες.
  3. Ωμά λαχανικά (ντομάτες, καρότα, πιπεριές, τρυφερό μπρόκολο, αρακά φρέσκο με ντρέσινγκ).
  4. Βρασμένες μελιτζάνες, ντομάτες, κουνουπίδι, αρακά κλπ.
  5. Κατεψυγμένες βιολογικές φράουλες χτυπημένες στο μπλέντερ με πορτοκάλι ή ξερό ανανά.
Πηγή: Διμηνιαίο περιοδικό υγείας και ποιότητας ζωής "Υγεία για όλους", τεύχος 57, Ιούλιος/Αύγουστος 2006

ΥΓ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντικαρκινική διατροφή, αλλά και γενικά την ιδανική διατροφή που ταιριάζει σε εσάς, ανάλογα με τον οργανισμό σας, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 210 22 22 408 - Ιατρείο Κουμεντάκη, Υρκανίας 5, Άνω Πατήσια
ΥΓ2. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα που αφορούν την πρόληψη ή/και θεραπεία του καρκίνου με φυσικές μεθόδους, μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο facebook.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου