Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Τι πρέπει να αποφεύγει όποιος έχει ή είχε καρκίνο | Μέρος 1ο


  • Χλωριωμένο νερό: Είναι ένα από τα ισχυρότερα καρκινογόνα. Αποφύγετε την κατανάλωση μη φιλτραρισμένου νερού βρύσης, την κολύμβηση σε χλωριωμένες πισίνες και το ντους χωρίς φίλτρο απομάκρυνσης του χλωρίου (το δέρμα μας απορροφά περισσότερο χλώριο σε σχέση με το χλώριο που απορροφάμε από το νερό που πίνουμε).
  • Φθόριο του δημόσιου νερού: Εξίσου καρκινογόνο με το χλώριο. Το φθόριο αυξάνει την πρόσληψη αλουμινίου. Χρησιμοποιήστε φίλτρο νερού που κατακρατά το φθόριο (δεν ξέρω αν το νερό στην Ελλάδα φθοριώνεται, νομίζω όχι).

  • Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία: Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του οργανισμού και υπονομεύει τη διακυτταρική επικοινωνία. Απομακρύνετε από την κρεβατοκάμαρα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές - ανάμεσά τους, ηλεκτρικές κουβέρτες και ηλεκτρικά ρολόγια. Και φυσικά τα ασύρματα τηλέφωνα!
  • Εντομοκτόνα και άλλες χημικές τοξίνες που υπάρχουν στα μη βιολογικά τρόφιμα, στα συμβατικά απορρυπαντικά, τα εμπορικά καλλυντικά, τις βαφές μαλλιών (δείτε παρακάτω), τα σαμπουάν, τις λοσιόν και άλλα προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Όλα αυτά επιβαρύνουν και καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αποστερώντας του την ενέργεια και τους πόρους που χρειάζεται για να καταπολεμήσει τον καρκίνο. Αποφύγετε τα καλλυντικά με βάσεις αλουμινίου, τα μεϊκάπ που περιέχουν βισμούθιο και τα αποσμητικά που βασίζονται σε άλατα αλουμινίου, που είναι γνωστό ότι αυξάνουν την επικινδυνότητα για Αλτσχάιμερ κατά 300%!
  • Βαφές μαλλιών: Το γεγονός ότι οι κομμώτριες παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού, ώθησε τους ερευνητές να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ βαφής μαλλιών και καρκίνου. Σε πολλές έρευνες διαπιστώθηκε ότι γυναίκες που χρησιμοποιούν βαφές μαλλιών τουλάχιστον μια φορά το μήνα, έχουν διπλάσια επικινδυνότητα για καρκίνο ουροδόχου κύστης σε σχέση με τις γυναίκες που δεν έχουν την ίδια συνήθεια. Ο κίνδυνος τριπλασιάζεται στις γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους τακτικά για 15 ή περισσότερα χρόνια. Αυτός ο κίνδυνος υφίσταται ανεξάρτητα από το αν η γυναίκα χρησιμοποιεί μόνιμα ή προϊόντα που αφαιρούνται με το ξέβγαλμα. Οι χημικές ουσίες που περιέχονται στις βαφές μαλλιών διαπερνούν το κρανίο και εισέρχονται στο αίμα. Οι νεφροί τις φιλτράρουν και τις προωθούν στην ουροδόχο κύστη. Τα χημικά, αλλοιώνουν τα κύτταρα της ουροδόχου κύστης, προκαλώντας ουρολοιμώξεις και κυτταρική μετάλλαξη. 
    Για να ελαχιστοποιήσετε τη βλάβη από τις βαφές μαλλιών, πίνετε αρκετό νερό σε καθημερινή βάση (έξι με οκτώ ποτήρια), αποτοξινώνετε τους νεφρούς και το ήπαρ σε τακτική βάση (ανατρέξτε στο βιβλίο Αποτοξίνωση του ¨Ηπατος και της Χολής του Andreas Moritz για περισσότερες λεπτομέρειες) και προτιμήστε τις ανταύγειες, τη χέννα και τις φυτικές βαφές.
  • Αρσενικό, αμίαντος και νικέλιο συνδέονται με τον καρκίνο των πνευμόνων και άλλους καρκίνους. Ίσως πιστεύετε ότι είναι αδύνατον να προσλάβετε αρσενικό, παρεκτός εάν κάποιος σας δηλητηριάσει. Αν όμως καταναλώνετε κοτόπουλο, λαμβάνετε μεγάλες ποσότητες αρσενικού. Η βιομηχανία πουλερικών λατρεύει το αρσενικό, επειδή διεγείρει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη. Η δρ. Ellen Silbergeld, ερευνήτρια της Σχολής Δημόσιας Υγείας του John Hopkins, σχολίασε αυτή την τακτική της βιομηχανίας πουλερικών ως εξής: "Είναι ένα ζήτημα για το οποίο όλοι προσποιούνται ότι δεν υφίσταται". Η έκθεση στο ανόργανο αρσενικό είναι γνωστός παράγοντας επικινδυνότητας για τον σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης, θεωρείται ένα από τα κύρια περιβαλλοντικά αίτια θνησιμότητας από καρκίνο. Αν έχετε καρκίνο του προστάτη ή αν δεν θέλετε να εμφανίσετε καρκίνο του προστάτη, αποφεύγετε το κοτόπουλο.
  • Το βενζόνιο μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία και η φορμαλδεΰδη ρινικό και ρινοφαρυγγικό καρκίνο. Η φορμαλδεΰδη χρησιμοποιείται ευρύτατα στην παραγωγή πιο σύνθετων χημικών ουσιών όπως τα πολυμερή και οι ρητίνες. Οι ρητίνες χρησιμοποιούνται στις συγκολλητικές ουσίες, όπως σε αυτές που υπάρχουν στο κοντραπλακέ και την ταπητοποιία. Η φορμαλδευδη χρησιμοποιείται σε χαρτιά υγιεινής, όπως τα μαντηλάκια προσώπου, οι χαρτοπετσέτες και το χαρτί κουζίνας. Πολλά βιομηχανικά υλικά, χυτά προϊόντα και μπογιές επίσης περιέχουν παράγωγα φορμαλδεΰδης. 
  • Περιβαλλοντικές/διατροφικές τοξίνες: Πολλά βρέφη γεννιούνται τοξινωμένα εξαιτίας του τοξικού φορτίου των μητέρων τους. Τα δείγματα αίματος από νεογέννητα περιείχαν κατά μέσο όρο 287 τοξικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένου του υδράργυρου, επιβραδυντικών καύσης, εντομοκτόνων και τεφλόν, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2004 από την Ομάδα Εργασίας για την Εκπαίδευση (EWG).
  • Τεφλόν: Αυτή η χημική ουσία είναι επίσης καρκινογόνο. Κανένα τρόφιμο δεν πρέπει να μαγειρεύεται σε σκεύη τεφλόν. Χρησιμοποιείτε σκεύη από γυαλί, χυτοσίδηρο, ανοξείδωτο ατσάλι, τιτάνιο και πορσελάνη.
  • Κουρτίνες ντους από PVC: Αναδύουν έντονη οσμή και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο ήπαρ, καθώς και στο νευρικό, το αναπαραγωγικό και το αναπνευστικό σύστημα. Η οσμή προέρχεται από θανατηφόρες χημικές ουσίες όπως το τολουένιο, το αιθυλοβενζόνιο, η φαινόλη, η μεθυλ-ισοβουτυλκετόνη, το ξυλένιο, η ακετοφαινόνη και το κουμένιο. Όλα αυτά θεωρούνται επικίνδυνες εκπομπές που ρυπαίνουν τον ατμοσφαιρικό αέρα, σύμφωνα με την Αμερικάνικη Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος. .... "Μία από τις κουρτίνες που ελέγξαμε εξέπεμπε στον αέρα ανιχνεύσιμες ποσότητες έως και 108 πτητικών οργανικών ενώσεων. Μερικές από αυτές παρέμεναν ενεργές μέχρι και για ένα μήνα", σύμφωνα με άρθρο της New York Sun. Για να έχετε τα νώτα σας καλυμμένα, αντικαταστήστε τις PVC κουρτίνες με υφασμάτινες ή με γυάλινες πόρτες.
  • Τεχνητές γλυκαντικές ύλες, όπως η ασπαρτάμη και η Splenda: Εάν εισέλθουν στον οργανισμό, διασπώνται σχηματίζοντας ισχυρές καρκινογόνες ενώσεις.
  • Κατανάλωση αλκοόλ: Προκαλεί συμφόρηση στον χοληδόχο πόρο, καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τις τιμές μαγνησίου. Όλα αυτά αυξάνουν την επικινδυνότητα για καρκίνο. (Σε σουηδική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες με την υψηλότερη κατανάλωση μαγνησίου είχαν 40% μειωμένη επικινδυνότητα για καρκίνο, σε σχέση με εκείνες που κατανάλωναν τις μικρότερες ποσότητες μαγνησίου). Το 2002, το British Journal of Cancer ανέφερε ότι το 4% όλων των καρκίνων του μαστού στην Αγγλία -περίπου 44.000 κρούσματα ετησίως- οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ. Και σύμφωνα με ευρήματα τα οποία παρουσιάστηκαν το 2008 στο Σαν Ντιέγκο, κατά το ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Σωματείου Έρευνας για τον Καρκίνο, ακόμα και η χαμηλή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την επικινδυνότητα για καρκίνο του μαστού - ιδίως τους καρκίνου του μαστού που συνδέεται με τους υποδοχείς οιστρογόνων και προγεστερόνης. Κατά τη μελέτη, παρατηρήθηκαν πάνω από 184.000 μετα-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες για 7 χρόνια κατά μέσο όρο. Οι γυναίκες που κατανάλωναν λιγότερο από ένα ποτό ημερησίως είχαν 7% αυξημένη επικινδυνότητα για καρκίνο του μαστού, σε σύγκριση με όσες δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ. Οι γυναίκες που κατανάλωναν ένα με δύο ποτά ημερησίως είχαν 32% αυξημένη επικινδυνότητα, ενώ όσες κατανάλωναν τρία ή περισσότερα ποτά ημερησίως, είχαν 51% αυξημένη επικινδυνότητα. Δεν διαπιστώθηκε διαφορά επικινδυνότητας ανάλογα με την κατανάλωση μπίρας, κρασιού ή σκληρών οινοπνευματωδών.
  • Αυξητική ορμόνη στο αγελαδινό γάλα: Ο Samuel Epstein, M.D., επιστήμονας από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, επισημαίνει ότι το γάλα που περιέχει υψηλές ποσότητες αυξητικής ορμόνης βοοειδών "είναι σαφώς επιβαρυμένο με μεγάλες ποσότητες του αυξητικού παράγοντα ινσουλινόμορφος της ινσουλίνης (IGF-1), του οποίου οι υψηλές τιμές ενοχοποιούνται ως κύρια αίτια για τον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη". 
  • Συνθετικές βιταμίνες: Οι παρασκευασμένες βιταμίνες (μημεθυλιωμένες, φθηνές βιταμίνες) μπορούν να δαπανήσουν την ενέργεια του οργανισμού, προκαλώντας τις διατροφικές ανεπάρκειες που προσπαθούμε να αποφύγουμε λαμβάνοντάς τις. Από την άλλη, οι φυσικές βιταμίνες, όπως αυτές που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά, δίνουν ενέργεια στα κύτταρα. Οι κάψουλες συνθετικών βιταμινών περιέχουν έως και 90% πληρώματα (fillers). Σε πολλές περιπτώσεις, η απορροφησιμότητα αυτών των βιταμινών είναι χαμηλότερη του 5%. Η πρόσληψη πολλών συμπληρωμάτων μπορεί να επιβαρύνει το πεπτικό σύστημα, το ήπαρ και τους νεφρούς. Επιπροσθέτως, είναι σχεδόν αδύνατον να παραχθούν συμπληρώματα που φέρουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ των συστατικών που περιέχουν. Οι απαιτήσεις κάθε ατόμου σε βιταμίνες είναι μοναδικές και τροποποιούνται ανάλογα με τις περιστάσεις. Κατά συνέπεια, κανένα συμπλήρωμα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού. Ο μοναδικός ασφαλής τρόπος πρόσληψης βιταμινών, είναι να αφήσουμε το σώμα μας να αποφασίσει πόσες βιταμίνες θα απορροφήσει από τις τροφές. Είναι πάντα προτιμότερο να λαμβάνουμε βιταμίνες από τα τρόφιμα. Οι βιταμίνες είναι από τη φύση τους τοξικές, όξινες και υψηλά αντιδραστικές. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν φυσικούς εξουδετερωτικούς παράγοντες οι οποίοι προλαμβάνουν την αρνητική επίδραση των βιταμινών. Ακόμα και μια υψηλής ποιότητας μεθυλιωμένη βιταμίνη (δηλαδή βιταμίνη που χρησιμοποιεί το συνένζυμο της βιταμίνης) στερείται αυτούς τους παράγοντες και μπορεί να πυροδοτήσει ανεπιθύμητες αντιδράσεις, όπως ο ερεθισμός και η αποβολή των βιταμινών του οργανισμού, με επακόλουθο την ανεπάρκεια βιταμινών. 


Πηγή: Ο καρκίνος δεν είναι ασθένεια, Andreas Moritz, εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, ISBN: 978-960-364-404-0, σελ. 234-240




Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα που αφορούν την πρόληψη ή/και θεραπεία του καρκίνου με φυσικές μεθόδους, μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου